Плинтусни радиатори за отопление

Плинтусни радиатори за отопление, наречени още топли первази, са много ниски. Само 20 или 25 см. А дълбочината им е още по-малка – 10 см. При нас те все още не са се вкоренили, но в Америка са много популярни. Те са монтирани на стената.

Нашата фирма  Тотал Терм ООД, София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“) може да отговори на Вашите изисквания за радиатори. Свържете се с нас: телефон: +359 2 971 7007. На Ваше разположение сме.

Плинтусни радиатори за отопление – ползи:

  • Икономия на гориво при отопление – до 40 процента.
  • Наличието на регулатори на температурата, защита срещу прегряване.
  • Бърз монтаж, лесен ремонт.
  • Равномерно разпределение на топлината.

Минуси:

  • Монтажът се извършва само от специалисти.
  • Поради прилягането на конвектора към стените, тяхното покритие се изкривява.
  • Висока цена.

Основни функции

  1. Топлинна мощност – 500-1500 вата.
  2. Температурата на охлаждащата течност е до 130 градуса.
  3. Максимално работно налягане до 16 атм.

Сега, след като научихте за видовете и предимствата на различните видове отоплителни радиатори, можете да изберете необходимите радиатори по-уверено и правилно.

Подово отопление или отоплителни радиатори – което е по-добро, по-евтино и по-надеждно за частна къща

Напоследък в частното строителство на къщи традиционните видове отоплителни системи, външните радиатори, се заменят с подобрено оборудване и системи, които създават по-комфортни условия в къщата. Собствениците на жилища често имат проблем с избора на конкретна отоплителна система. В тази статия ще направим подробно сравнение на отоплителните системи, организирани с помощта на воден отопляем под, и системи, използващи отоплителни радиатори.

Разликата между подово отопление и радиаторите, според принципа на отопление

Радиаторното отопление (RO) е традиционен начин за отопление на една къща. Системата се състои от тръби към котела в цялата къща, в които са интегрирани радиатори или батерии. Надеждността и ефективността на тяхната работа се отплащат с десетилетия на съществуването на този тип отопление. Използването на радиатори за отопление на домове, вили, апартаменти не е загубило своята актуалност днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *