Проблеми на люлките за двор

Най-често срещаните проблеми с дворните люлки

Проблеми с дворните люлки на верандата, които повечето хора не осъзнават и са ги накарали да платят стотици левове.  Обърнете внимание на тези проблеми, за да избегнете нараняване. Не се колебайте да разрешите проблемите, които сте открили с вашата люлка на верандата, след като сте прочели проблемите.

Крива градинска люлка

Често след като монтираме люлката, когато седнем на люлката, ще се чувстваме неудобно и тялото ни също ще се наклони на една страна. Това означава, че вашата градинска е била монтирана погрешно и трябва да я поправите възможно най-скоро. Кривата градинска люлка не само ще изкриви гърба Ви, но и ще ви нарани врата. Така че внимавайте с това, ако не вземете навременни мерки бавно, ще почувствате болки в гърба и болки във врата и по това време ще трябва да платите повече пари, за да излекувате болката си проблеми.

  • Причина 1

Дължината на въжето или веригата за дворните люлки на вашата веранда не е една и съща. Уверете се, че го измервате точно, за да избегнете дългосрочния ефект от причиняване на болка на себе си. Материалът за окачване на градинската люлката също трябва да бъде подобен, НЕ използвайте различни материали за окачване на люлката. С течение на времето, различни материали на веригите или въжетата. те ще удължат дължината поради околните.

  • Причина 2

Рамката на градинската люлката не е изградена правилно. Можете да го проверите, като поставите топчета върху него или използвате балонния инклинометър. След като го проверите, установите, че наистина се накланя много, не забравяйте да помолите продавача да ви смени проблемната част.

Съвети: В тази ситуация можете да регулирате дължината на замаха си и да се опитате да го оставите да балансира. Не 100% ще работи, но вероятно ще има ефект.

  • Причина 3

Ако сте таванът на къщата Ви, на който сте окачили градинската люлка, не е със същата височина. Просто трябва да увеличите дължината на по-късата страна, тогава тя ще стане балансирана.

Градинската Ви люлката произвежда скърцащ звук

Основните проблеми са веригата и дървото.

Верига

Веригата често издава скърцащ звук, след като се използва дълго време. Ето няколко съвета, които да Ви помогнат!

  • Съвет 1

Използвайте смазочно масло, за да смажете веригата на люлка. Поставете умерено количество върху прикрепената част на веригата. След като сте сложили смазочното масло, преместете люлката напред-назад, за да сте сигурни, че маслото се разпределя равномерно към частта, която има триене при люлеене на люлката на верандата. Маслото може да намали триенето, за да избегне издаването на скърцащ звук.

  • Съвет 2

Сменете нова верига за люлка, ако вашата верига за люлка е била използвана няколко години, препоръчително е да я смените с нова. Понякога старата верига за градинска люлка, независимо колко смазочно масло сте сложили в нея, ще издава скърцащ звук.ю

Дърво

След дълго време, когато седнете на люлката, ще чуете скърцащия звук. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да защитите дървото си.

  • Съвет 1

Запечатването на вашето дърво е един от най-добрите начини да защитите дървото на градинската люлка. Той ще ограничи влагата, която може да проникне в дървото и ще го предпази от UV лъчи. Това е важно, тъй като може да избегнете гъбичките да унищожат дървото ви.

  • Съвет 2

Почистете повърхността на дървото. Почиствайте дървото си за няколко месеца или веднъж годишно. Можете да използвате кърпа или почистващ препарат под налягане, за да го почистите, но имайте предвид, че ако дървото ви е боядисано, не използвайте почистващ препарат под налягане, тъй като може да унищожи боята.